ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ6
Οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις ανακοινώνονται την Τρίτη και οι μαθητές έχουν προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου για να κλειδώσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο. Η εικόνα που διαμορφώνεται από τα στοιχεία των βαθμολογικών κέντρων προοιωνίζεται σημαντική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι εφέτος χαμηλότερες.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις Ιατρικές, τις Πολυτεχνικές και τις Φυσικομαθηματικές σχολές. Στα Πολυτεχνεία η πτώση μπορεί να φθάσει τα 500 μόρια και στις Ιατρικές της περιφέρειας ίσως και τα 300 μόρια. Πιο συγκρατημένη φαίνεται ότι θα είναι η πτώση στις Θεωρητικές και τις Οικονομικές σχολές.

Ο περιορισμός των μετεγγραφών αναμένεται επίσης να ανοίξει τη βαθμολογική ψαλίδα ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπου οι βάσεις είχαν εμφανίσει πέρυσι τεχνητή άνοδο λόγω της απελευθέρωσης του διακιώματος μεταφοράς θέσης. Ετσι οι σχολές της περιφέρειεας με βασικά μαθήματα τη Φυσική ή τα Μαθηματικά αναμένεται να οδηγηθούν σε έλευθερη πτώση.

Οσοι υποψήφιοι πάντως δεν κατααφέρουν να εισαχθούν σε σχολή που επιθυμούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τους δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν την εισαφωγή τους του χρόνου. Λόγω της αλλαγής στο εξεταστικό σύστημα το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. περιλαμβάνει μεταβατική διάταξη για το 2016 με διπλές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ανακοινώθηκε ότι

  1. Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 23-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Πέμπτη 25-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.
  2. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  3. Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.