ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΟΠΑ copy
 To 360pedia.gr δημοσιεύει αποκλειστικά τη ρύθμιση για τις πιστωτικές μονάδες όπως τροποποιήθηκε για να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί για διαβούλευση στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Από το πολυνομοσχέδιο αφαιρέθηκε τελικά η ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών από ιδρύματα του εξωτερικού.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου εξίσωνε τις πιστωτικές μονάδες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) με τις Εκπαιδευτικές Μονάδες ρύθμιση η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς του νόμου Διαμαντοπούλου με το επιχείρημα ότι θα οδηγήσει σε απομόνωση τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η τροποποίηση του συγκεκριμένου κεφαλαίου με τον τίτλο Σπουδές την οποία εξασφάλισε το 360pedia.gr προβλέπει, σε πρώτη ανάγνωση:

  • Ενσωματωμένο Μάστερ (Integrated Master: Master of Science) για τις πενταετείς σπουδές στα Πολυτεχνεία, τις Γεωπονικές και όσες σχολές προσαρμόσουν τον πρόγραμμα σπουδών τους ανάλογα ώστε να έχουν τον απαραίτητο αριθμό Ισότιμων Εκπαιδευτικών Μονάδων και Πιστωτικών Μονάδων
  • Ένα εσωτερικό σύστημα ποσοτικής αποτίμησης των σπουδών το οποίο επιχειρείται να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στις ακαδημαϊκές συνθήκες στην Ελλάδα όπου το πρώτο πτυχίο αντιστοιχεί σε 4 έτη σπουδών και στη συνθήκη της Μπολόνια που έχει εισάγει το σύστημα 3 έτη (Bachelor) + 2 έτη (Master of Science).

Ακολουθεί ολόκληρη η ρύθμιση όπως ενσωματώνεται στο πολυνομοσχέδιο.

ΣΠΟΥΔΕΣ


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.