ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: ΘΑ ΚΑΛΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΡΩΜΑΝΟΣ
Με ανακούφιση υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας την συμβιβαστική ρύθμιση που αποδέχθηκαν όλα τα κόμματα. Λίγα λεπτά μετά την ομόφωνη υπερψήφιση της τροπολογίας, στη Βουλή, δηλώνει ότι το ΤΕΙ και οι καθηγητές του τμήματος θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον Νίκο Ρωμανό να περάσει δύο μαθήματα του πρώτου εξαμήνου και από το Φεβρουάριο να παρακολουθεί τις παραδόσεις και τα εργαστήρια με ηλεκτρονική επιτήρηση.

«Είναι ευχής έργο που τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας και τα κόμματα κατέληξαν σε λύση» είπε στο 360pedia ο Μιχάλης Μπρατάκος, πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας. «Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον Νίκο Ρωμανό. Έχω συνεννοηθεί με τους καθηγητές είναι πρόθυμοι να πάνε στη Φυλακή και να τον εξετάσουν στα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου. Θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας και στις εξετάσεις και στις παρακολουθήσεις, εδώ στο ΤΕΙ,  μετά το Φεβρουάριο.»

Η αγωνία του κ. Μπρατάκου να περάσει μήνυμα στον απεργό πείνας και δίψας Νίκο Ρωμανό είναι έκδηλη. Σαν δάσκαλος προσπαθεί να παράσχει όλες τις ακαδημαϊκές εγγυήσεις, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, ώστε να πειστεί ο 21χρονος να επιστρέψει στη Ζωή. Παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις στη Βουλή, από το σπίτι του, αφού το γραφείο του είναι  σε κατάληψη από τη Δευτέρα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας μετά από 31 ημέρες.