ΤΑ 26 ΑΚΡΙΒΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ

26
Για σκανδαλώδη εύνοια ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που απευθύνονται στην κοινωνική ελίτ από τη διάταξη του νόμου που τα απαλλάσσει από την επιβολή 23% ΦΠΑ κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.  

Η ΟΙΕΛΕ έστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας λίστα με 26 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ και των οποίων, όπως ισχυρίζεται, τα δίδακτρα είναι κατά κανόνα πολύ υψηλότερα από τα μέσα δίδακτρα μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων που υφίστανται τις τεράστιες συνέπειες του μέτρου.

ΑΚΡΙΒΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Δεν ευνοούμε κανέναν ήταν η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Σε ότι αφορά το κομμάτι του ΦΠΑ στην εκπαίδευση που ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο μέτρο και δημιουργεί πρόβλημα, όταν το σχολείο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι δηλαδή νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν βγάλαμε ένα κατάλογο να πούμε το σχολείο Α,Β,Γ,Δ, απαλλάσσεται από το ΦΠΑ. Όσα από τα σχολεία θέλουν να λειτουργήσουν με λογική μη κερδοσκοπική και με στόχο όχι να βγάλουν χρήματα κάποιοι επιχειρηματίες αλλά να προσφέρουν στα παιδιά μπορούν να μπουν και αυτοί στη διάταξη και να γλιτώσουν το ΦΠΑ

Δείτε εδώ τη λίστα όλων των σχολείων.

Δείτε εδω την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.