ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΑΔΙΑ

CHINA_1
1.700 μαθητές έδωσαν ταυτόχρονα γραπτές εξετάσεις σε ένα ανοιχτό αθλητικό στάδιο. Οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Νοσηλευτικής Buji στην Κίνα διαγωνίστηκαν στο ύπαιθρο επειδή δεν χωρούσαν στις τάξεις. Η διεύθυνση του Λυκείου σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καθιερώσει μόνιμα τις εξετάσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Μερικοί μαθητές είπαν ότι είχαν δυσκολία να συγκεντρωθούν λόγω του ήλιου που έπεφτε στα μάτια τους, ενώ άλλοι είπαν ότι πραγματικά αισθάνθηκαν πιο χαλαροί και πιο χαρούμενοι που έγραψαν εξετάσεις σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Θετικές απόψεις εξέφρασαν και οι καθηγητές οι οποίοι υποστήριξαν πως το γεγονός ότι ολόκληρη η τάξη πήρε μέρος στις εξετάσεις την ίδια στιγμή και στον ίδιο χώρο, βοήθησε στην καλύτερη επιτήρηση των διαγωνιζόμενων και στην αποφυγή των αντιγραφών. Το κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι έντονα ανταγωνιστικό και τα εκατομμύρια μαθητές κάνουν τα πάντα για μια θέση σε ένα από τα λίγα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας που θα τους ανοίξει το δρόμο για την επιτυχία και τον πλούτο.

CHINA_5

Οι υποψήφιοι εκτός από εξαντλητικό διάβασμα, εξαντλούν και την φαντασία τους προκειμένου να σκαρφιστούν τρόπους να «κλέψουν» στις εξετάσεις. Για αυτό το λόγο πριν μπουν στις τάξεις ελέγχονται εξονυχιστικά μέχρι και με ανιχνευτές μετάλλων.

CHINA_4

Θεωρήσαμε ότι ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Αν ο καιρός το επιτρέπει, όλες οι εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους. Η επιτήρηση είναι καλύτερη και συμβάλει στο αδιάβλητο των εξετάσεων

ήταν τα λόγια ενός καθηγητή.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές δίνουν εξετάσεις σε υπαίθριο χώρο. Τον περασμένο μήνα είχε δοθεί η άδεια από το κινεζικό υπουργείο Παιδείας στο Λύκειο Yichuan που βρίσκεται στην επαρχία Shaanxi.

CHINA_2

Η διεύθυνση του σχολείου δήλωσε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Λαϊκής Ημερησίας, ότι πίσω από την ασυνήθιστη αυτή κίνηση ήταν η έλλειψη επαρκούς εσωτερικού χώρου. Την πρόταση όμως να διεξαχθούν οι εξετάσεις στο ύπαιθρο την έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές οι οποίοι ανέλαβαν και τη μεταφορά και στοίχιση των χιλιάδων θρανίων.

Οι μαθητές είχαν προβλέψει τα πάντα και προκειμένου να αποφεύγουν τον ήλιο να πέφτει στα μάτια τους και να τους ζαλίζει, μια ανακοίνωση που ακουγόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα ηχεία του γηπέδου, διέταζε τους μαθητές να μετακινούν όλοι και ταυτόχρονα τα θρανία και τις καρέκλες τους!

CHINA_3

Πολλοί από τους μαθητές πιστεύουν οι εξετάσεις σε εξωτερικό χώρο είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να τους χαλαρώνει προκειμένου να αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.