ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τραγική σκηνή και κλίμα Μεσαίωνα σε σχολείο της Άγκυρας, στην πρωτεύουσα του κοσμικού κράτους της Τουρκίας. Ο διευθυντής ενός γυμνασίου στην Άγκυρα σκούπισε τον μαυροπίνακα της τάξης με το κεφάλι ενός μαθητή ως τιμωρία επειδή δεν τον είχε καθαρίσει νωρίτερα.

Τη σκηνή κατέγραψε κρυφά με το κινητό του ένας άλλος μαθητής της τάξης. «Δεν σου είπα να σβήσεις τον πίνακα; Γιατί δεν τον έσβησες;» ακούγεται να λέει ο Suleyman Yigit στο βίντεο, ενώ στη συνέχεια τον τραβάει από το αυτί και σκουπίζει τον πίνακα με το κεφάλι του.

Ο Suleyman Yigit πήρε πρόσφατα προαγωγή και διορίστηκε διευθυντής του θρησκευτικού Λυκείου από… Ιμάμη. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας. Στις 12 Μαρτίου ανακοίνωσε την απόφαση του να δημιουργήσει δυο χώρους προσευχής μέσα στο σχολείο.

Η ίδρυση τζαμιών μέσα στα σχολεία αποτελεί αυτή την εποχή το καυτό θέμα συζήτησης στην Τουρκία.

Πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη φοιτητές συγκέντρωσαν υπογραφές υπέρ της δημιουργίας βουδιστικών ναών επειδή έχουν χτιστεί στις πανεπιστημιουπόλεις μια σειρά από τζαμιά τα οποία, όπως είπαν οι πρυτάνεις, είχαν μεγάλη ζήτηση.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.