ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΗΜΕΤΕΡΟΙ
Οι ρουσφετολογικές προεκλογικές αποφάσεις του Υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Γεωργαντά, που αποκάλυψε πρώτο το 360pedia, έχουν προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς στο Υπουργείο Παιδείας, αναστάτωση και οργή στις ελληνικές κοινότητες στο εξωτερικό.

Το 360pedia παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος όλες αυτές τις μέρες και όπως είναι υποχρεωμένο καταγράφει τις απόψεις όλων των πλευρών. Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης για οκτώ χώρες της Δ. Ευρώπης Μανόλης Αλεξάκης επανήλθε σήμερα απαντώντας σημείο προς σημείο στην μακροσκελή ανακοίνωση του Υφυπουργού. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση όπως ακριβώς κάναμε και με την ανακοίνωση του κ. Γεωργαντά.

Η ανακοίνωση του Μανόλη Αλεξάκη

Σε σχέση με την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού κ. Γεωργαντά για το δημοσίευμα στη REAL NEWS την Κυριακή 11.1.2015 με τίτλο «Το Κατεπείγον ρουσφέτι του Κυρίου Υφυπουργού», αλλά και σε άλλες έγκριτες εφημερίδες «Η εφημερίδα των Συντακτών», έχω να αναφέρω πως η δική μου καταγγελία απευθύνθηκε ως έχω έννομο συμφέρον ως Στέλεχος της Εκπαίδευσης αλλά και ως Πολίτης, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ακολούθησαν και άλλες από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Εξωτερικού.

Από τη μακροσκελή και νεφελώδη απάντηση του Υπουργού επιβεβαιώνονται οι δικές μας αιτιάσεις.

Καταρχήν νομίζουμε πως την πιο αφοπλιστική απάντηση την έδωσε ο Υπουργός κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ζητήσει «να κρατηθεί το θέμα». Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως τέτοιες προκηρύξεις δεν είναι προβλέπεται, να προκηρύσσονται σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα να προωθούνται με τη μορφή του κατεπείγοντος. Ούτε και σε αυτό απαντά το Δελτίο Τύπου του κ. Γεωργαντά.

– Σχετικά με την Πρόσκληση, η οποία επί μήνες απασχόλησε και αποτέλεσε αποτέλεσμα επεξεργασίας από την ΔΙΠΟΔΕ, ας μας πει το Γραφείο του Υπουργού αν έχει έρθει με τη σύμφωνη γνώμη και με εισήγηση της υπηρεσίας προς υπογραφή.

– Είναι εμφανές πως από ένα σύνολο νόμων έχουν επιλεγεί σημεία που εξυπηρετούσαν τη συγκεκριμένη μεθόδευση, εστιάζοντας σε προσόντα «ημετέρων» ενώ βάζουν οροφή στα προσόντα κάθε άλλου ενδιαφερόμενου (δεύτερο μεταπτυχιακό, ετήσιες επιμορφώσεις, επίπεδα γλωσσομάθειας).

– Η παράθεση των προβλεπόμενων σε σχέση με το Συμβούλιο Επιλογής δεν έχει κανένα νόημα.. Όμως γιατί η σύνθεση του είναι ορθό να μεταφερθεί μετά την ημερομηνία των εκλογών; Για τον ίδιο λόγο που και η προκήρυξη θα πρεπε να μεταφερθεί στην ίδια περίοδο.

– Σε σχέση με την κωλυσιεργία που επικαλείται ο κ. Υφυπουργός, ενημερώνουμε πως οι συντονιστές με έγγραφό μας το Μάρτιο του 2014 είχαμε απευθυνθεί στο Υπουργείο ρωτώντας για την πορεία της θητείας μας. Αντί απαντήσεως πήραμε ένα τελεσίγραφο τον Ιούλιο, όπου εκαλούμεθα, εντός τριών ημερών να δηλώσουμε αν θα παραμείνουμε χωρίς επιμίσθιο ή όχι. Οπότε η κωλυσιεργία δεν αφορά σε καμία περίπτωση εμάς.

– Αν τόσο εκόπτοντο για τη λειτουργία των Γραφείων και των Γραφείων Συνδέσμων γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν όρισαν συνδέσμους, όπως προβλέπεται και επανειλημμένα τους είχαμε προτείνει; Ποιος έχει την ευθύνη για την κωλυσιεργία αυτή;

– Αν όλα λοιπόν έγιναν και δεν έχουν κανένα θέμα τότε γιατί δηλώνεται στη σελίδα πέντε του Δελτίου Τπυου πως «η εν λόγω διαδικασία αυτονόητα θα ανασταλεί για όσο διάστημα ορίζεται στην ως άνω εγκύκλιο του ΥΠΕΣ(5.01.2015)».

– Τι νόημα έχει επίσης η δικαιολογία – πρόφαση πως η «καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε η 28η.01.2015, ήτοι μεταγενέστερη των εκλογών». Αυτό βεβαίως δηλώνει ακριβώς την «ενοχή» του όλου εγχειρήματος.

– Στα μοριοδοτούμενα κριτήρια προβλέπεται η εξαετής θητεία στο εξωτερικό ενώ εκ του νόμου η απόσπαση προβλέπεται να είναι τριετής ή παλιότερα πενταετής. Εκείνοι που έχουν έξι έτη απόσπασης, κατ` εξαίρεση παρέμειναν, άρα κάτι τέτοιο είναι εντελώς φωτογραφικό.

– Πρωτοφανές είναι το γεγονός της έμμεσης εξομοίωσης της εμπειρίας των Συντονιστών Εκπαίδευσης με την εμπειρία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, καθώς η πρώτη βαθμολογείται με 2 μόρια για κάθε έτος αλλά μόνο μέχρι 2 έτη συνολικά, ενώ η εμπειρία απόσπασης ως εκπαιδευτικού βαθμολογείται με 0,5 μόρια μέχρι 6 έτη συνολικά.

  • Μοριοδοτείται επίσης η πιστοποίηση διοικητικής επάρκειας και η πιστοποίηση καθοδηγητικής επάρκειας, χωρίς να έχει δοθεί η δυνατότητα λήψης της πιστοποίησης αυτής από όλους τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους για την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Συντονιστών εξωτερικού.

 

Από τη στιγμή που όλα γίνονται νόμιμα και δεν τίθεται ούτε ηθικό ούτε νομικό κώλυμα, τότε γιατί δεν προχωρούν και στη συγκρότηση της επιτροπής κρίσης.

Εμείς ως έχουμε έννομο συμφέρον θα προσβάλλουμε την όλη διαδικασία. Θα ήταν απολύτως σώφρον σήμερα να αποσυρθεί η όλη διαδικασία και να επαναπροκηρυχθεί με τις δίκαιες προβλεπόμενες βελτιώσεις σε διάστημα που να μην κινεί υποψίες και με αδιάβλητα αντικειμενικά κριτήρια.

Από κανένα σημείο της απάντησης του κ. Γεωργαντά δεν προκύπτει βεβαίως το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, οπότε τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα και οφθαλομοφανή.

Προκειμένου να μπορεί ο αναγνώστης να έχει μια εικόνα του «μαγειρέματος» σας παραθέτουμε έναν συγκριτικό πίνακα της μοριοδότησης των κρίσεων του 2011 και της πρόσκλησης που τρέχει του 2014.

ΠΙΝΑΚΑΣ