ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ

Τετρακίνητα αυτοκίνητα με πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ συνοδεύουν το VAN που μεταφέρει το Νίκο Ρωμανό από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τετρακίνητα αυτοκίνητα με πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ συνοδεύουν το VAN που μεταφέρει το Νίκο Ρωμανό από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στις φυλακές Κορυδαλλού.
Επιστρέφοντας στις Φυλακές Κορυδαλλού με τη δικαίωση του αιτήματος που παρ’ ολίγο να πληρώσει με τη ζωή του, ο Νίκος Ρωμανός ξεκινάει την προετοιμασία για την εξεταστική του Φεβρουαρίου. Πρέπει να περάσει 3 μαθήματα για να μπορεί το επόμενο εξάμηνο να παρακολουθήσει παραδόσεις και εργαστήρια στο ΤΕΙ, με βραχιολάκι.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Νίκος Ρωμανός, από τον δάσκαλό του Πέτρο Δαμιανό, αμέσως μετά την τερματισμό της απεργίας πείνας 31 ημερών, ήταν να κάνει τις συνεννοήσεις με το ΤΕΙ της Αθήνας ώστε να μη χάσει το εξάμηνο. Από εκείνη την ημέρα ο Πέτρος Δαμιανός και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλης Μπρατάκος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία.

 ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

 

Παίρνει συγγράμματα και δηλώνει μαθήματα για την εξεταστική του Φεβρουαρίου

Ο πατέρας του Νίκου έχει πάρει ήδη τους κωδικούς ώστε να δηλώσει ηλεκτρονικά, τα συγγράμματα που χρειάζεται και τα μαθήματα στα οποία θέλει να εξεταστεί. Ο Μιχάλης Μπρατάκος σε συνεννόηση με τους καθηγητές του τμήματος του έχει υποδείξει τα 3  μαθήματα που θα ήταν καταλληλότερα για τον Νίκο Ρωμανό με δεδομένο ότι η υγεία του είναι βεβαρημένη, μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας, και το ότι δεν έχει παρακολουθήσει καμία παράδοση και κανένα εργαστήριο του τρέχοντος εξαμήνου. Τις εργαστηριακές ασκήσεις του πρώτου εξαμήνου θα τις παρακολουθήσει, το πιθανότερο, του χρόνου αφού μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου ξεκινούν τα εργαστήρια του 2ου εξαμήνου.

Θα πάνε καθηγητές του ΤΕΙ στον Κορυδαλλό αν το ζητήσει

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας είπε από την πρώτη στιγμή, ότι οι καθηγητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας, αλλά και οι υπηρεσίες του ιδρύματος θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνουν το Νίκο Ρωμανό να παρακολουθήσει τις σπουδές του τόσο από τη φυλακή, το πρώτο διάστημα όσο και όταν θα αρχίσει να πηγαίνει στη σχολή του με εκπαιδευτικές άδειες. Αν το ζητήσει, κάποιοι καθηγητές είναι πρόθυμοι, τις επόμενες ημέρες, να τον επισκεφθούν στη φυλακή και να τον καθοδηγήσουν στο διάβασμα του ή να απαντήσουν σε απορίες του. Δηλώνουν ωστόσο κατηγορηματικά ότι δεν θα του χαριστούν. Θα αξιολογηθεί όπως και όλοι οι άλλοι φοιτητές.

 

Ανάσα ελευθερίας και κοινωνικής ένταξης  για όλους τους κρατούμενους μαθητές

Η είδηση της δικαίωσης του Νίκου Ρωμανού ήταν βάλσαμο για τους 130 φυλακισμένους που φοιτούν στο σχολείο του σωφρονιστικού Καταστήματος στον Αυλώνα. Η χαρά των έγκλειστων μαθητών ήταν διπλή: δεν χάθηκε από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος 21 ετών που γνώρισαν και αγάπησαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δεν χάθηκε για όλους τους η ευκαιρία να παίρνουν ανάσες ελευθερίας μέσα από τις εκπαιδευτικές άδειες.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Αυλώνα

Τις ημέρες της αγωνίας για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού, οι μαθητές του σχολείου των φυλακών στον Αυλώνα, προετοίμαζαν με αισιοδοξία την γιορτή των Χριστουγέννων. Ο Πέτρος Δαμιανός εκμυστηρεύτηκε στο 360pedia.gr ότι τους παρακολουθούσε με ένα σφίξιμο στην καρδιά. Αγωνιούσε κρυφά μήπως τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά με τον Νίκο και η γιορτή δεν γίνει. Σήμερα νοιώθει ότι η χριστουγεννιάτικη γιορτή στις φυλακές του Αυλώνα στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης επιμονής.  Ο συμβολισμός της αναγέννησης παίρνει σάρκα και οστά για τη ζωή των έγκλειστων μαθητών μέσω της εκπαίδευσης.