ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΥΠΠΟΠΑΙΘ1
Μια επιπλέον παράμετρος αυτή των σχολείων της περιοχής σε καιρό εξετάσεων φαίνεται οτι πρέπει να συνυπολογιστεί σοβαρά στην απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής. Οι φυλακές Κορυδαλλού γειτνιάζουν με 11 σχολικές μονάδες δυο απο τις οποίες θα ειναι εξεταστικά κέντρα κατα τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε κοινή ανακοινωση τους ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Τάσος Κουράκης εκτιμούν ότι η επιλογή των δικαστικών αρχών να διεξαχθεί η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και στην ομαλή σχολική ζωή εν γένει, καθώς οι φυλακές γειτνιάζουν με έντεκα σχολικές μονάδες και δύο εξεταστικά κέντρα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκφράζει σοβαρή ανησυχία οτι το τεράστιο ενδιαφέρον που εμφανίζει η δίκη για τα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι αναμενόμενες συγκεντρώσεις οργανώσεων, συλλόγων ακομη και εντάσεις που μπορεί να προκληθούν, δημιουργούν προϋποθέσεις αναστάτωσης σε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μάλιστα τη περίοδο προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.

Ως εκ τούτου, αμφότεροι οι Υπουργοί ευελπιστούν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι δικαστικές αρχές θα σταθμίσουν τους παραπάνω παράγοντες και θα επιλέξουν κάποια άλλη δικαστική αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης.

Το συγκεκριμένο θέμα έδωσε οπως φαίνεται και μια καλή αφορμή στους δυο υπουργούς να προβούν σε κοινή δήλωση, πρακτική οχι και τόσο συνηθισμένη στο υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια κίνηση που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προσπάθεια έμπρακτης διάψευσης της φημολογίας και των δημοσιευμάτων για τεταμένες σχέσεις ανάμεσα τους. Χθες άλλωστε εκδόθηκε απο το γραφείο τύπου και επίσημη διάψευση οτι υπάρχει κόντρα για το εξεταστικό και τις κρίσεις στελεχών εκπαιδεύσης.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.