ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ… ΣΚΟΝΑΚΙΑ

Σκαρφαλώνουν στους τοίχους με κίνδυνο να τραυματιστούν. Είναι πρόθυμοι να πάνε ακόμη και φυλακή για μερικές ημέρες. Ο σκοπός είναι ιερός γι’ αυτούς. Μια θέση στο πανεπιστήμιο για το παιδί τους. Θεωρούν μάλιστα την αντιγραφή απλά αναπόφευκτη αφού όπως λένε οι εξετάσεις είναι πολύ δύσκολες.

Σκονάκια σκίζουν τον αέρα πάνω από τα κεφάλια των μαθητών που γράφουν εξετάσεις. Γονείς καλά εφοδιασμένοι με σακούλες απαντήσεων σε πιθανές ερωτήσεις ή σελίδες βιβλίων, σκαρφαλώνουν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, για να προσεγγίσουν ένα παράθυρο του εξεταστικού κέντρου και να βοηθήσουν τα παιδιά τους… να αντιγράψουν. Σε κάποιες περιπτώσεις καταδιώκονται από την αστυνομία αλλά επιστρέφουν ακάθεκτοι.

Οι εικόνες με ανθρώπους να κρέμονται σαν τα σταφύλια από γείσα, ρείθρα και περβάζια παραθύρων έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Οι εικόνες με ανθρώπους να κρέμονται σαν τα σταφύλια από γείσα, ρείθρα και περβάζια παραθύρων έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια της Ινδίας στις οποίες συμμετέχουν πολλά εκατομμύρια υποψήφιοι. Μόνον στην Bihar οι υποψήφιοι φτάνουν το 1,4 εκ. Από αυτούς εξακόσιοι αποκλείστηκαν γιατί συνελήφθησαν να… αντιγράφουν.

ΙΝΔΙΑ_6

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές γονέων, συγγενών, φίλων που βοηθούσαν στην αντιγραφή. Η ποινή για τους μαθητές είναι αποκλεισμός από τις εισαγωγικές εξετάσεις ακόμη και για τρία χρόνια, χρηματικό πρόστιμο, ακόμη και φυλάκιση για αυτουργούς και συνενόχους. Τίποτε όμως δεν μπορεί να σταματήσει την αντιγραφή στην Ινδία.

ΙΝΔΙΑ_3

Η πλέον ταξική κοινωνία του σύγχρονου κόσμου αναζητεί για τα παιδιά της μια καλύτερη μοίρα. Οι υποψήφιοι και οι συνεργοί τους στην αντιγραφή, θεωρούν απόλυτα δικαιολογημένη έως και αναπόφευκτη την πράξη τους αφού όπως λένε ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, οι εξετάσεις πολύ δύσκολες και το εκπαιδευτικό σύστημα έχει τόσες ελλείψεις που οι μαθητές δεν έχουν ίσες ευκαιρίες για μια θέση στο πανεπιστήμιο.

ΙΝΔΙΑ_4


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.