ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

ΒΑΘΜΟΙ
Μέχρι τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου τελικά έχουν περιθώριο οι επιτυχόντες στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να κάνουν την προεγγραφή τους μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου παρατείνεται και η ταχυδρομική αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ότι παρατείνει για μια ημέρα την προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής η οποία έληγε κανονικά σήμερα 17 Σεπτεμβρίου. 40 λεπτά αργότερα με νέα διορθωτική ανακοίνωση μεταθέτει την παράταση της ηλεκτρονικής προεγγραφής για τις 24 Σεπτεμβρίου, τα μεσάνυχτα και της ταχυδρομικής αποστολής για τις 28 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΠΑΙΘ LOGOΕπισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Τέλος, παρατείνεται ως 28 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα ή απόδειξη ταχυμεταφοράς), οι επιτυχόντες πρέπει να έχουν αποστείλει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας τους.

Η ηλεκτρονική διαδικασία προεγγραφής εφαρμόζεται για πρώτη φορά και περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Στην προθεσμία 10-24 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password.
  • Αμέσως, και ως 28 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά που θα αποσταλούν αναφέρονται και στην εφαρμογή (βλέπε ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) και εκτυπώνονται και στο τέλος της ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ.
  • Πάνω στο φάκελο που θα στείλει στο τμήμα επιτυχίας, ο επιτυχών θα γράψει τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου (από το καρτελάκι ή από τη Βεβαίωση Πρόσβασης) τον αριθμό πρωτοκόλλου της ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ (βλέπε πάνω δεξιά στην 1η σελίδα της εκτυπωμένης ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ). Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής (βλέπε ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΣΧΟΛΗΣ).

Ανοίξτε την εφαρμογή ΕΔΩ.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.