ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ - JPEG
Θα παραμείνει ο Γιώργος Θαλάσσης Διευθυντής στο Γυμνάσιο της Σχολής Μωραΐτη μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, όταν δηλαδή θα λήξει η θητεία του. Αυτή την απόφαση έλαβε ομόφωνα το ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας μετά από πρόταση του προέδρου του κ. Φαλούκα και των δύο εκπροσώπων του δημοσίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ (του Προέδρου Μ. Κουρουτού και του Γραμματέα Χ. Σαρρή) σε σημερινή του συνεδρίαση. 

Το ΠΥΣΔΕ ψήφισε την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη σχετική οδηγία που εστάλη από τη Δ/νση Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. μετά από σχετικό ερώτημα της Δ/νσης ΔΕ Β’ Αθήνας. Σύμφωνα με το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. η θητεία Διευθυντή ιδιωτικής σχολικής μονάδας είναι ετήσια (άρθρο 25, παρ. 4 του ν. 682/77) και μπορεί να διακοπεί μόνο εάν:

  • Ο ίδιος ο Δ/ντης το ζητήσει με αίτησή του επικαλούμενος σοβαρούς λόγους, ή
  • Μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, εάν το σχολείο επικαλεστεί συγκεκριμένο λόγο που άπτεται της ορθής τήρησης των καθηκόντων του.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Το 360pedia.gr είχε ζητήσει τις θέσεις του σχολείου και η επίσημη απάντηση που είχαμε λάβει ήταν η εξής:

Η λήξη της συνεργασίας με τον κ. Γ. Θαλάσση δεν σχετίζεται με κανέναν απολύτως τρόπο με τους μαθητές του Σχολείου, ούτε έχει την παραμικρή σχέση με τις υποθέσεις των Α. Γρηγορόπουλου και Ν. Ρωμανού.

Είναι δύσκολο πάντως να αποφύγει κάποιος το συσχετισμό μιας τόσο σπασμωδικής κίνησης, ξένης προς τις πρακτικές της σχολής Μωραΐτη, με την έναρξη το Μάρτιο, της δίκης στο Εφετείο Λάρισας των αστυνομικών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη καταδικασμένων σε πρώτο βαθμό για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Γιώργος Θαλάσσης είναι βασικός μάρτυρας.

Στην πρώτη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ο γυμνασιάρχης της σχολής Μωραΐτη είχε καταρρίψει, με τη μαρτυρία του, τους ισχυρισμούς Κούγια περί επιθετικού χαρακτήρα του δολοφονημένου παιδιού. Στην ίδια δίκη είχε μιλήσει θετικά και για τον Νίκο Ρωμανό.

Στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τον ανήλικο φίλο του Αλέξανδρου Νίκο, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί για να καταθέσει αν και βασικός αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιώργος Θαλάσσης είχε εκφράσει για τον Νίκο Ρωμανό την εκτίμηση ότι «έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στην κοινωνία και τους θεσμούς».

Σύμφωνα με την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο 360pedia.gr ο Γιώργος Θαλάσσης που είδε μετά από 30 χρόνια, τα 23 απ’ αυτά στη διεύθυνση του σχολείου, την απόλυση του θυροκολλημένη μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων ισχυρίζεται ότι κάποιοι γονείς, θεώρησαν ότι το να υπερασπίζεται τους μαθητές του και τις οικογένειες τους είναι ταυτόσημο με το να υπερασπίζεται την τρομοκρατία. Γι’ αυτό και στο σχολείο τα δυο τελευταία χρόνια, όπως λέει, δεν ήθελαν ούτε αναφορά να γίνεται στο όνομα του Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση της Σχολής Μωραϊτη είχε προκαλέσει και την αντίδραση πολλών αποφοίτων οι οποίοι σε επιστολή τους εξέφραζαν τη λύπη τους για τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στον δικό τους «ήρωα» Γιώργο Θαλάσση.

Η Σχολή Μωραΐτη είναι υποχρεωμένη να πειθαρχήσει με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ και ο Γιώργος Θαλάσσης θα πρέπει να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του.