ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Πιστώσεις για πρόσληψη 14.000 αναπληρωτών έχει ήδη εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας. Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται έγκριση πιστώσεων για επιπλέον 6.000 θέσεις. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας υπολογίζουν ότι τα κενά θα ανέλθουν όλη τη χρονιά στις 18.000.

Αισιοδοξία ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα καλυφθούν πλήρως και ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από πέρυσι εξέφρασε στο 360pedia.gr ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί με βάση τα στοιχεία των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε σχέση με τις θέσεις εκπαιδευτικών που πρέπει να πληρωθούν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι:

 ΚΑΡΤΑ_1

ΚΑΡΤΑ_2

ΚΑΡΤΑ_3

Αν εγκριθούν λοιπόν και οι επιπλέον 6.000 πιστώσεις που έχει αιτηθεί το υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Οικονομικών θα καλυφθούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλες οι κενές θέσεις που θα προκύψουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν όπως λέει ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας αμέσως μόλις επικυρωθούν οι πίνακες των αναπληρωτών. Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι θα γίνουν νωρίτερα από την περσινή χρονιά.

 

 

Εκτιμάται ότι θα καλυφθούν άλλες 900 με 1.000 θέσεις από εγγεγραμμένες πιστώσεις που προορίζονταν για εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν πάρει άδειες άνευ αποδοχών ή θα πάρουν μέσα στη χρονιά άδειες λόγω υγείας.

Αναλυτική εικόνα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, για τις πιστώσεις που έχουν ήδη εξασφαλιστεί και για τις εγκρίσεις που αναμένονται προκειμένου να προσληφθούν επιπλέον αναπληρωτές έδωσε η υπηρεσιακή υπουργός Ευφροσύνη Κιάου στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με τους οποίους συναντήθηκε διαδοχικά. Η πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη μιλώντας στο 360pedia.gr είπε ότι είναι κομβικής σημασίας η έγκριση του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας για 6.000 επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών στην εκπαίδευση. Σε διαφορετική περίπτωση εκτίμησε, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων.

Σε δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας ανακοινώθηκε ότι ήδη εχθές Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου ενεκρίθη από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε το υπουργείο προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.