ΣΤΗ ΓΑΔΑ 44 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Άλλο ένα προληπτικό λοκ άουτ στη Νομική και αυτή τη φορά και στο Χημείο όπου στεγάζονται τα Παιδαγωγικά τμήματα του ΕΚΠΑ
Άλλο ένα προληπτικό λοκ άουτ στη Νομική και αυτή τη φορά και στο Χημείο όπου στεγάζονται τα Παιδαγωγικά τμήματα του ΕΚΠΑ
Σαράντα τέσσερις φοιτητές από τη Νομική και άλλες σχολές οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ. Η προσαγωγή τους έγινε έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για το προληπτικό λοκ άουτ στις σχολές τους. Παραβίασαν την απαγόρευση διαδηλώσεων, λέει η αστυνομία.

Το πρωί οι φοιτητές  που πήγαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στη Νομική και τα Παιδαγωγικά τμήματα του ΕΚΠΑ που στεγάζονται στο κτίριο του Χημείου στην οδό Ναυαρίνου, βρήκαν τις σχολές τους κλειστές. Αποφάσισαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όταν έφθασαν εκεί, τους προσήγαγαν και τους οδήγησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 44 φοιτητές.

Μέσα από την αστυνομική κλούβα, η Ρήμ, φοιτήτρια της Νομικής, περιγράφει όλα τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν από το πρωί.

Το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το προληπτικό lock out στο κτίριο της Νομικής και στο Χημείο με πρόσχημα την «αποφυγή επεισοδίων» αλλά και την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Ζητεί επίσης να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης πάει χέρι-χερι με την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές, την ολοκληρωμένη μόρφωση και την δουλειά με δικαιώματα, που τσακίζει κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τρεις ημέρες, στις 2/12, οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για απώλεια του εξαμήνου αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Είναι αμφίβολο ωστόσο εάν η απώλεια μαθημάτων από τις ημέρες κατάληψης της Νομικής, αυτό το εξάμηνο, είναι μεγαλύτερη απο την απώλεια λόγω των προληπτικών λουκέτων που έχει βάλει στη σχολή η Πρυτανεία και η Κοσμητεία.