Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης οργανώνει συγκέντρωση «έντονης συλλογικής διαμαρτυρίας» στα Προπύλαια  τη Δευτέρα. Ο πανεπιστημιακός που ενσάρκωσε το δόγμα νόμος και τάξη σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το Καποδιστριακό. Χθες συναντήθηκε μάλιστα με απολυμένες καθαρίστριες του ΕΚΠΑ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του ΕΚΠΑ κρούουν προς όλους οι πρυτανικές αρχές και καλούν σε συνέντευξη τύπου σχετικά «με τη δεινή κατάσταση» στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα, τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί.

Μία ώρα αργότερα, στις 12.00, ο Πρύτανης καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Ε.Κ.Π.Α. να  πραγματοποιήσουν εκδήλωση έντονης συλλογικής διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών αναφέρεται σε επιτακτικό τόνο

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών απαιτεί την άμεση επάνοδο των 142 διοικητικών στελεχών του που βρίσκονται στη φάση της κινητικότητας, καθώς επίσης και των 257 διοικητικών στελεχών του που παραμένουν σε διαθεσιμότητα. Ο πελώριος φόρτος του διοικητικού έργου λόγω και των μετεγγραφών δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς την επιστροφή όλων των διοικητικών στελεχών του.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΠΑ σχετίζονται με

  1. την υποχρηματοδότησης και
  2. την έλλειψης διοικητικού προσωπικού μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Θεόδωρος Φορτάκης συναντήθηκε χθες με τις απολυμένες καθαρίστριες του ΕΚΠΑ.

ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ1

Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες είχαν απασχοληθεί για ένα διάστημα στην προηγούμενη εργολαβική εταιρεία που  είχε αναλάβει την καθαριότητα.

ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Αυτή τη στιγμή και ως ότου επαναληφθεί η καθαριότητα όλων των χώρων της Πανεπιστημιούπολης γίνεται με ευθύνη της κάθε Κοσμητείας, με προσωρινές αναθέσεις και κονδύλια από τον Ειδικό Λογαριασμό για την Έρευνα.