ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σ.Λ.1
Αντάρτικο υπερπαραγωγή στο κλειστό του Αμαρουσίου κατά των αριστερής αφετηρίας αλλαγών στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σχεδόν 2000 παριστάμενοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές, και κυρίως πρωτοκλασάτοι πολιτικοί σύσσωμη σχεδόν η ιδιοκτησία δομών εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας και γενικώς εξέχοντα μέλη της «καλής κοινωνίας».

Η Οργάνωση, ή πλούσια χρηματοδότηση, οι «δωρεές», οι χορηγίες επικοινωνίας, η πολιτική εκπροσώπηση στην εκδήλωση  στο κλειστό του Αμαρουσίου το οποίο ο Δήμος παραχώρησε δωρεάν, μοιραία φέρνουν στο νου μια άλλη πρόσφατη υπερπαραγωγή με πανάκριβες και πανομοιότυπες στολές και σημαίες, δωρεάν μετακίνηση και ασύρματη συνεννόηση των επικεφαλής, στην διαδήλωση των εργαζομένων στα μεταλλεία Χρυσού της Χαλκιδικής.

Παραδοσιακά και σε κάθε ιστορική περίοδο τα θέματα της Παιδείας αποτέλεσαν στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη την αιχμή της όποιας κεντρικής πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ο νόμος Διαμαντοπούλου η ραχοκοκαλιά του οποίου ξηλώνεται με το αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο Μπαλτά αποτέλεσε ακριβώς την έκφραση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για την οργάνωση της κοινωνίας και των θεσμών της σε μια λογική που βαφτίζει πρόοδο και μεταρρύθμιση την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και την εκχώρηση των δημόσιων αγαθών στον ιδιωτικό χώρο. Πολιτικά, η εντυπωσιακή πλειοψηφία με την οποία πέρασε ο νόμος από τη Βουλή ήταν η συγκολλητική ουσία για την συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ που ακολούθησε.

Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που η Άννα Διαμαντοπούλου πρωτοστάτησε στην οργάνωση και την πολλαπλή στήριξη της  ανοιχτής συγκέντρωσης κατά των αλλαγών Μπαλτά στο κλειστό Γυμναστήριο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ, στο Μαρούσι. Δεν είναι να απορεί κανείς που την οργάνωση (και το κόστος;) της τηλεοπτικής κάλυψης είχε αναλάβει το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού οι δημοσιογράφοι που ρωτούσαν, παραπέμπονταν στον συνεργάτη του Μακάριο Λαζαρίδη.

Η μόνη ίσως έκπληξη είναι ότι η οργή που ξεχειλίζει για την άλλη αντίληψη που φέρνει μαζί του το κόμμα που ψηφίστηκε για να αποτελέσει τον κορμό της σημερινής κυβέρνησης και η οποία χαρακτηρίζεται από τους αντιδρώντες ως επιστροφή της Παιδείας 40 χρόνια πίσω, οδήγησε στο κακόγουστο σύνθημα «όχι Μπαλτά στην Παιδεία». Μια λαϊκίστικη έμπνευση μακριά από το πολιτικά ορθό και τον καθωσπρεπισμό που αποτελεί κυρίαρχο τρόπο έκφρασης του εν λόγο πολιτικού κράματος.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση» την επομένη της συγκέντρωσης, δεν υπήρξε ούτε ένας ομιλητής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που να μην αναφέρθηκε στην πολυπληθή εκδήλωση στο Μαρούσι.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ορθώς, μίλησε για «αξιακό χάσμα», η Εύη Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός παιδείας επί υπουργίας Διαμαντοπούλου, κατέθεσε στα πρακτικά το ενημερωτικό φυλλάδιο της εκδήλωσης και επιφυλάχθηκε να καταθέσει και τις εισηγήσεις των ομιλητών. Ο Θεόδωρος Φορτσάκης είδε το σύνολο της πανεπιστημιακής και σχολικής κοινότητας στους 2.000 παριστάμενους. Αναμεσά τους παρα πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, Κολεγίων, ΙΕΚ αλλά και οι πολιτικοί

Σταύρος Θεοδωράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Γ. Λυμπέρης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατούλης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Φλωρίδης, Απόστολος Δοξιάδης κ.ά.

Το σύνολο της ακαδημαϊκής σχολικής κοινότητας είναι επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Φορτσάκη, οι γνωστοί για τις απόψεις τους καθηγητές

Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Αντωνίου, πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων - Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Μάκης Γρυσπολάκης, πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, Αποστόλης Δημητρόπουλος, δάσκαλος, Λεωνίδας Καστανάς, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σωκράτης Κάτσικας, πρώην πρύτανης και πρώην πρόεδρος ΕΣΥΠ, Μαρία Λεκάκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Μιχάλης Σταθόπουλος, πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σταυρακάκης, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Γιώργος Χαραλαμπίδης, καθηγητής ΤΕΙ

Απόλυτα εύγλωττη είναι η στήριξη που είχε η εκδήλωση από συγκεκριμένα πρόσωπα και συλλογικότητες όπως ο σύλλογος Γονέων του Κολεγίου Αθηνών ο οποίος όπως ομολογεί με χαρακτηριστική ελαφρότητα στην ανακοίνωση με την οποία καλεί στην εκδήλωση στο Μαρούσι, συνδιαλεγόταν και μάλιστα με νομοθετικές παρεμβάσεις με όλους τους προηγούμενους υπουργούς, λες και κάθε  σύλλογος γονέων έχει το προνόμιο να «συνεργάζεται» απευθείας με τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας και να νομοθετεί. Επιχαίρει επίσης για το γεγονός ότι κρατούσε κρυφό το περιεχόμενο αυτών των «συνεργασιών».

…δεκαετίες τώρα, το θεσμικό Όργανο εκπροσώπησης των Γονέων είχε μόνιμη συνεργασία με όλους τους προηγούμενους Υπουργούς σε επίπεδο αμβλύνσεων των δυσκολιών που το ίδιο το κράτος κάθε φορά επινοούσε. Η συνεργασία αυτή είναι θεσμοθετημένη και υποστηρίζεται νομοθετικά. Για να προστατεύσουμε την συνεργασία αυτή ποτέ δεν δημοσιοποιήσαμε ποτέ τα θετικά ή τις αγκυλώσεις συγκεκριμένων υπουργών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του Κολεγίου Αθηνών κλείνει καλώντας μάλιστα τα μέλη του σε κινητοποιήσεις!!! ενάντια στην «αποδόμηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Η σπάνια αυτή δημόσια τοποθέτηση του συλλόγου γονέων του Κολεγίου Αθηνών του σχολείου που διευθύνει ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς ο οποίος απέλυσε την καθηγήτρια που έπιασε τον ανιψιό του και γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει χωρίς ποτέ ο σύλλογος γονέων να τοποθετηθεί για το θέμα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ.

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αναρωτιέται

Όταν ψηφίζονταν οι ισοπεδωτικοί νόμοι της περιόδου Μπαμπινιώτη-Αρβανιτόπουλου που επέφεραν την ουσιαστική διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης (παραχάραξη βαθμολογιών, καταδολίευση ενδοσχολικών εξετάσεων, πλαστογράφηση τίτλων σπουδών, σχολεία που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια για να αποφύγουν την καταβολή της φορολογίας), πού ήσαστε όλοι εσείς που σήμερα διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας;

Μια ενδεικτική εικόνα για τον ιδεολογικό και κοινωνικό χώρο που εκπροσωπεί η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών «Παιδεία 2015» αποκομίζει κανείς από τον καταιγισμό tweets που καλούν στην συγκέντρωση της Δευτέρας και στην διαδήλωση! της Τρίτης έξω από τη Βουλή.

twitter


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.