Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Ταλαιπωρία και άγχος για εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους σε περίπτωση που η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι μαθητές δεν θα χάσουν μόνο ημέρες μαθημάτων αλλά θα αναγκαστούν να δώσουν ακόμα και Πανελλαδικές εξετάσεις μακριά από τα σχολεία τους.

Όπως παραδέχτηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς, σε απάντηση επίκαιρης ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού, το υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει να μεταφερθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις σε άλλα κτήρια. 

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Σε ό,τι αφορά το δικό μας υπουργείο θα ήθελα να πω ότι ήδη είχαμε στείλει δελτίο τύπου ζητώντας από τους αρμοδίους να μεταφέρουν το χώρο διεξαγωγής της δίκης. Το δελτίο τύπου είχε ημερομηνία 1η Απριλίου, αλλά δεν ήταν πρωταπριλιάτικο, το εννοούσαμε. Από εκεί και πέρα, εάν οι αρχές επιμείνουν να γίνει η δίκη, έχουμε ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πειραιά, ώστε να μεταφερθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις-εάν τύχει ακόμα και εξετάσεις να γίνονται εκεί-σε κτήρια τα οποία έχουμε ήδη βρει και είναι έτοιμα για μια τέτοια δουλειά.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού φορείς της πόλης, καθώς επίσης βουλευτές όλων των κομμάτων (εκτός Χρυσής Αυγής) της Β΄Πειραιά, αλλά και υπουργοί είχαν ταχθεί υπέρ του αιτήματος να μη διεξαχθεί η δίκη στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά να μεταφερθεί σε άλλο χώρο. Ο χώρος εκδίκασης όμως δεν άλλαξε και με κοινή απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά στις 16 Απριλίου, αποφασίστηκε την ημέρα έναρξης της δίκης να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε τη Δευτέρα 20 Απριλίου την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου. Με την ανακοίνωση της διακοπής, τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή θέμα για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο.

ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Σταύρος Κασιμάτης Δήμαρχος Κορυδαλλού

Στις 7 Μαΐου, θα είναι πάλι κλειστά τα σχολεία κ. Πρόεδρε. Θα έχουμε ξανά τραυματίες όπως είχαμε και σήμερα. Υπάρχουν δίπλα σας 11 σχολικές μονάδες.Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε στους μαθητές μας και στην πόλη μας ασφάλεια και ομαλές συνθήκες. Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σε κατάλληλη αίθουσα. 

Από την Τρίτη 21 Απριλίου τα σχολεία και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, που παρέμειναν κλειστά  λειτουργούν κανονικά. Στις 7 Μαΐου θα δώσει ξανά το παρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ζητώντας και πάλι την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.