Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

ΒΑΣΕΙΣ1
Η κατακόρυφη μείωση των άριστων βαθμολογίων οδήγησε σε σχεδόν καθολική πτώση τις βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών σχολών. Η έκπληξη ωστόσο των εφετινών βάσεων είναι η άνοδος στα τμήματα των ΤΕΙ τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας. Αποτέλεσμα; Δραστική μείωση των κενών θέσεων.

Καραμπόλα ή στροφή στα τεχνικά επαγγέλματα; Η άνοδος έκπληξη στις βάσεις των περιφερειακών ΤΕΙ δημιουργεί ίσως νέα δεδομένα που θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν όταν έχουμε σαφέστερη εικόνα για το πόσοι από τους επιτυχόντες αυτών των σχολών θα εγγραφούν και θα τις παρακολουθήσουν.

Είναι επίσης εμφανές ότι ένας αριθμός υποψήφιων με χαμηλές βαθμολογίες δήλωσαν περιφερειακές σχολές των ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση που δεν κάλυπταν τις θέσεις που διέθεταν. Αποτέλεσμα η βάση τους πήρε την ανιούσα και οι κενές θέσεις δεν ξεπέρασαν εφέτος τις 530 ενώ πέρυσι 1.164.

ΤΕΙ

Η ανάλυση της εικόνας που εμφανίζει η διακύμανση των βάσεων είναι συχνά ένα χρήσιμο εργαλείο για την προετοιμασία των υποψηφίων των επόμενων ετών. Το εξεταστικό σύστημα αλλάζει του χρόνου όσοι όμως δεν τα κατάφεραν εφέτος θα έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν με το εφετινό σύστημα των 6 μαθημάτων και το εφετινό μηχανογραφικό και να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας.

Η διακύμανση σε 44 σχολές κλειδιά από όλα τα πεδία δίνει το στίγμα

ΣΧΟΛΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.