ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΣΙΠΡΑΣ_
Εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας ο πρωθυπουργός σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού επέλεξε να επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας απ’ όπου έδωσε και την κεντρική πολιτική είδηση της ημέρας. Ο πρωθυπουργός κατέγραψε σαφές στίγμα ότι το έργο στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας θα κρίνει τη συνολική αποτίμηση της κυβέρνησης του στο τέλος της τετραετίας. Απάντησε στην κριτική που δέχονται οι νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου και έδωσε την κεντρική φιλοσοφία των αλλαγών στην Παιδεία.

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό στην κεντρική είσοδο του υπουργείου και τον οδήγησε στο χώρο απ’ όπου εκπέμπονται τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τον ανέμενε σε αυτόν το χώρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του υπουργού.

Ακολούθησε σύσκεψη δυο ωρών όπου συζητήθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε μηνιαία έκθεση προγραμματισμού και απολογισμού του έργου και των προτεραιοτήτων του υπουργείου. Ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη εργασίας, αντέτεινε την προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών απέναντι στο επιχείρημα ότι οι νομοθετικές κινήσεις του υπουργείου οδηγούν την Παιδεία στο παρελθόν.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Α΄ κύκλου των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια Ημερήσια και Εσπερινά ο πρωθυπουργός απήθυνε μήνυμα στους υποψήφιους για τις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Συνεχάρη όσους αισθάνονται ότι πέτυχαν τους στόχους τους και προέτρεψε όσους αισθάνονται ότι σκόνταψαν να σηκωθούν και να προχωρήσουν.

Με την ίδια αφορμή προανήγγειλε αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα με στόχο η διαγωνιστική διαδικασία να μετεξελιχθεί σε δοκιμασία που μετράει περισσότερο τις ικανότητες και λιγότερο τη στιγμή.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.