ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει για το πως θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια.

Η εγκύκλιος σπεύδει να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για τις αλλαγές που θα γίνουν από εφέτος στο Λύκειο καθώς το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα περιλαμβάνει και τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αναμένεται πριν από το τέλος Μαρτίου. Ο σχολικός προγραμματισμός ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να είναι ενήμεροι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τις αλλαγές που έχουν ήδη ανακοινωθεί σε επίπεδο εξαγγελίας για τις προαγωγικές εξετάσεις των Λυκείων και κωδικοποιημένα είναι οι εξής:

  • Τα θέματα των εξετάσεων Μαΐου – Ιουνίου 2015 για την Α΄ και Β΄ Λυκείου και τις τρεις τάξεις του Εσπερινού επιλέγονται από τους διδάσκοντες ανά μάθημα. Καταργείται η υποχρεωτική επιλογή από την Τράπεζα θεμάτων.
  • Ορίζεται Γενικός Μέσος Όρος το 9,5 για την προαγωγή των μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου και των τριών τάξεων των Εσπερινών.
  • Ορίζεται η ποσότητα της εξεταστέας ύλης. Δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.
  • Ο βαθμός προαγωγής από τις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου δεν θα υπολογιστεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί αναδρομικά και για τους μαθητές της περυσινής Α΄ Λυκείου που ήταν οι πρώτοι που εξετάστηκαν σε θέματα επιλεγμένα από την Τράπεζα Θεμάτων.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Τάσου Κουράκη.

ΕΓΓΡΑΦΟ1

ΕΓΓΡΑΦΟ2


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.