ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΩΝΙΟΙ
Ανακούφιση για χιλιάδες φοιτητές που απειλούνται με διαγραφή από 30/4/2015. Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ρύθμιση που θα ψηφιστεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Στο νομοσχέδιο για τη βία στον Αθλητισμό θα ενταχθεί τελικά, ως τροπολογία, και η ρύθμιση για όσους επρόκειτο να τεθούν σε καθεστώς διαγραφής από το τέλος Απριλίου. Με την τροπολογία στο ν/σ Κοντονή θα ακυρωθεί η διάταξη που προβλέπει απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας για τους λεγόμενους αιώνιους που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με την εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Η διάταξη που καταργείται προέβλεπε την διαγραφή φοιτητών οι οποίοι εισήχθησαν πριν το έτος 2003 σε ΑΕΙ 4ετούς κύκλου σπουδών, πριν το 2001 σε ΑΕΙ 5ετούς κύκλου σπουδών και πριν το έτος 1999 σε ΑΕΙ 6ετούς κύκλου σπουδών και τους δόθηκε παράταση  να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φοίτησή τους μέχρι την 30.4.2015. Συνολικά, η παράταση αφορούσε 10.167 φοιτητές ΑΕΙ και 13.359 φοιτητές ΑΤΕΙ.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ σε συνάντηση με εκπροσώπους φοιτητών.

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι θέμα διαγραφών χωρίς την βούληση των ενδιαφερομένων φοιτητών δεν υφίσταται.

Εξετάζεται επίσης συνολική ρύθμιση για το πώς θα αντιμετωπίζεται στο εξής η υπέρβαση του χρονικού ορίου φοίτησης στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των φοιτητών να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του 360pedia.gr θα οριστεί διαδικασία με την οποία οι μη ενεργοί φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε εξεταστικές χωρίς να ανατρέπεται ο προγραμματισμός των ιδρυμάτων. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα δεν θα χάνουν την φοιτητική ιδιότητα αλλά όταν ξεπερνούν τον προβλεπόμενο για κάθε σχολή χρόνο φοίτησης (ν+2)  θα παραμένουν «ανενεργοί» έως ότου ενεργοποιήσουν την δυνατότητά τους να εξεταστούν σε μαθήματα μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύλογο χρονικό διάστημα.

Στο δελτίο τύπου του υπουργείου ανακοινώνεται επίσημα ότι

Η συνολική ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος για όλες τις κατηγορίες φοιτητών θα επιλυθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον.

Το αθλητικό ν/σ που είναι και το πρώτο που θα έλθει προς ψήφιση από πλευράς Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ είναι σε διαβούλευση και θα εισαχθεί για συζήτηση στις επιτροπές και ψήφιση αμέσως μετά το Πάσχα.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.