ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΠΝΠ Ο ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΦΠΑ
Με έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ίσως και αύριο Δευτέρα, θα δοθεί δίμηνη παράταση στην επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης. Το θέμα θα χειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση καθώς έχει προκύψει ευρύτατη πολιτική συναίνεση. Την είδηση επιβεβαιώνουν στο 360pedia.gr ο ΓΓ του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ Δημήτρης Χασάπης αλλά και πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ανακούφιση για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, έστω και προσωρινή, δίνει η απόφαση για δίμηνη αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στις ιδιωτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης καθώς επιβαρύνει και σχεδόν ανελαστικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η πρόσθετη διδακτική στήριξη.

Η απελθούσα ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας καθώς και όλα σχεδόν τα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν ισοδύναμα  και να μην επιβληθεί ή να περιοριστεί ο ΦΠΑ στα Ιδιωτικά Σχολεία, τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τα ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ, τα Κολλέγια.

Ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση των κομμάτων για δίμηνη παράταση προκειμένου η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να χειριστεί το θέμα. Ο ΓΓ του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ Δημήτρης Χασάπης λέει στο 360pedia.gr ότι η ΠΝΠ θα πρέπει, για λογιστικούς λόγους, να εκδοθεί μέσα στην αυριανή ημέρα που είναι η τελευταία του μήνα.

Τη Δευτέρα η ΠΝΠ για παράταση δύο μηνών στην επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες εκπαίδευσης

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει στην ΕΡΤ ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς. Η απελθούσα Κυβέρνηση είχε αρχίσει να σχεδιάζει την κατάργηση του μέτρου που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου με το 3ο μνημόνιο και αναζητούσε άλλα μέτρα που θα απέδιδαν στα δημόσια ταμεία ανάλογα έσοδα. Ο κ. Μπαλτάς μίλησε για προσπάθεια φορολόγησης των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τους τρόπους με τους οποίους θα εντοπιστούν οι παραβάτες.

Μπαλτάς: Να φορολογηθούν τα ιδιαίτερα

Όπως έχει γίνει γνωστό προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να απαλλαγεί η ιδιωτική εκπαίδευση από το ΦΠΑ έχει καταθέσει και ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.


Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.