ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

ΜΠΑΛΤΑΣ
Ακόμα και στη μέση της χρονιάς οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε στην ΕΡΤ ότι οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής επαρκούν για την κάλυψη μόλις του 50% των αναγκών. Δεν απέκλεισε ακόμα και διεύρυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά μια ή δυο ώρες ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε αγώνα δρόμου και πειθούς έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 στη Μάχη Νικολάρα και στον Γιάννη Δάρρα, ο αριθμός των πιστώσεων που θα διατεθούν στην εκπαίδευση θα καθοριστεί την Τρίτη σε κοινή σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομίας.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Οι δυσκολίες είναι μεγάλες στο φαινομενικά απλό στόχο κυρίως διότι τα λεφτά λείπουν και χρειάζεται να κάνουμε όλων των ειδών τις προσπάθειες, κάποιες αλχημείες, εύρεσης πόρων ώστε να έχουμε ακριβώς τον αριθμό καθηγητών που χρειαζόμαστε

 

Μέχρι στιγμής και καθώς ολοκληρώνεται η εικόνα των αναγκών εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 20.000 εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία. Τα κονδύλια που έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλιστεί επαρκούν μόλις για τους μισούς δηλαδή για 10.000. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί 2.000 με 2.500 μόνιμους διορισμούς οι οπαίοι έχουν καθυστερήσει καθώς δεν έχει έρθει ακόμη η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο υπουργός προανήγγειλε αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, με εξάντληση του ωραρίου, διπλές αναθέσεις μαθημάτων, περιορισμό μετατάξεων και απόρριψη των αιτημάτων για εκπαιδευτικές άδειες. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί ακόμη και αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Όλη η χώρα βρίσκεται σε κρίση, όλοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση, και αν αναγκαστεί κάποιος δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι ο καθένας θα το δεχτεί ως πραγματική συμβολή σε αυτό το ξεπέρασμα.

Το ν/σ που περιλαμβάνει ρύθμιση μικτού συστήματος μοριοδότησης για μόνιμους διορισμούς έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή είναι άγνωστο όμως πότε θα ψηφιστεί. Ο κοινοβουλευτικός χρόνος είναι περιορισμένος ενόψει των θερινών διακοπών. Δεν αποκλείεται να προκύψει επίσης πολιτική εμπλοκή με δεδομένο ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις με το περιεχόμενο του ν/σ.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία νομοθετεί. Υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες στις οποίες μετέχουν όλοι, ο καθένας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μπορεί να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει αναλόγως. Δεν χρειάζεται συναίνεση της αντιπολίτευσης για να φέρει στη βουλή νομοσχέδιο η κυβέρνηση

Η πρόσληψη των αναπληρωτών θα γίνει με βάση την προϋπηρεσία. Η προθεσμία για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που θέλουν αν υπηρετήσουν ως αναπληρωτές ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου.

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά.

Το 360pedia.gr είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας αλλά κατά της εκμετάλλευσης της δημοσιογραφικής δουλειάς ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπη. Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους χρήσης του περιεχομένου μας που θα βρείτε ΕΔΩ.