ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι μαθητές και πάλι στους δρόμους ενάντια στο Νέο Λύκειο
Οι μαθητές και πάλι στους δρόμους ενάντια στο Νέο Λύκειο
Οι μαθητές ξεσηκώνονται. Πάνω από 250 σχολεία σε όλη την Ελλάδα σε κατάληψη. Κινητοποιήσεις και πορείες σε πολλές πόλεις. Στο Σύνταγμα μεγάλο Συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα μέσω Facebook το οποίο απευθύνθηκε από τις 28 Σεπτεμβρίου σε 193.604 χρήστες. Δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν 44.636 και ότι ίσως θα πάνε 6.493.  18.033 δήλωσαν ότι δεν θα πάνε.
Με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οργανώνουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις τους

Με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οργανώνουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις τους

Οι μαθητές από πολλά σχολεία της Ελλάδας, με ευφάνταστο τρόπο, με βίντεο, αφίσες και φωτογραφίες που διακινούνται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  καλούν σε κινητοποίηση ενάντια στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η ποιότητα των επιχειρημάτων, της γλώσσα και του ύφους που χρησιμοποιούν. Ζητούν όπως λένε πραγματική γνώση και όχι προπόνηση για τις εξετάσεις. Ζητούν ένα σχολείο που να τους βοηθάει να αναπτύξουν τις προσωπικότητές τους και την κριτική τους σκέψη και όχι στείρα εκγύμναση για να ανταποκριθούν σε ένα σκληρό εξεταστικό σύστημα.

Χαρακτηριστικό δείγμα το βίντεο που ανάρτησε χθες το Δίκτυο Μαθητών για το Νέο Λύκειο

 

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε και άλλο μαθητικό συλλαλητήριο το οποίο διοργανώθηκε από 15μελη, 5μελή και τα Συντονιστικά Αγώνα Μαθητών. Συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και συμμετείχαν πάνω από 993 οργανώσεις και φορείς. Το στίγμα έδωσαν συνθήματα κατά του Νέου Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων όπως: «Είμαι εδώ και τραγουδώ γιατί τους νόμους σας εγω δεν προσκυνώ, θέλω σχολειό πραγματικό να με μορφώνει να με κάνει ικανό». Η ιστοσελίδα mathites.gr δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.